זה המקום להתעדכן ולהרחיב את הידע על מדיניות חברתית כלכלית.

קול קורא לרשויות המקומיות: 26 מיליון ש"ח לחיזוק חוסנם של האזרחים הוותיקים

המשרד לשוויון חברתי וקידום מעמד האישה ביוזמה חדשה להפגת בדידות ועידוד אורח חיים בריא בקרב אזרחים ותיקים (ישראל היום)
שיתוף ב email
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב facebook

קול קורא לרשויות המקומיות 26 מיליון שח לחיזוק חוסנם של האזרחים הוותיקים

המשרד לשוויון חברתי וקידום מעמד האישה פרסם קול קורא ייחודי וראשון מסוגו לרשויות המקומיות, בהיקף של 26 מיליון ש"ח. היוזמה שמה לה למטרה להפיג בדידות, לעודד אורח חיים בריא ולחזק את החוסן של האזרחים הוותיקים בישראל.

תוכנית זו מצטרפת לשורה של פרויקטים נוספים שהמשרד מקדם, בהשקעה של עשרות מיליוני שקלים, לטובת רווחתם של האזרחים הוותיקים.

הקול הקורא החדש כולל מגוון יוזמות: פיתוח מנהיגות מקומית של אזרחים ותיקים באמצעות שיתוף ציבור, פעילויות לעידוד אורח חיים בריא, הפגת בדידות, היערכות למצבי חירום, הכנה לפרישה ועוד. לראשונה, הרשויות המקומיות יזכו לתמיכה ישירה גם בתפעול התוכניות, עם חצי תקן לרכז ייעודי שילווה את היישום בשטח.

נתונים שפרסם המשרד מראים כי 90% מהרשויות המקומיות כבר נענו לקול הקורא והגישו בקשות להשתתפות בתוכניות. מדובר במענה חסר תקדים המעיד על הביקוש הרב ליוזמות שנועדו לחזק את רווחת האזרחים הוותיקים ולשפר את איכות חייהם.

השרה מאי גולן אמרה כי "המשרד לשוויון חברתי רואה חשיבות עליונה במתן מענה לצרכים הייחודיים של האזרחים הוותיקים. אני מחויבת להמשיך ולחזק את התמיכה הנפשית והחברתית, וליצור עבורם פתרונות מותאמים שיבטיחו איכות חיים וזיקנה מיטבית".

בתגובה לקול קורא, עמותת 121 מסרה כי הציעה בשנה האחרונה למשרד הרווחה תוכנית לשמירת קשר עם קשישים עריריים. יקותיאל משי, מנהל קשרי ממשל וקידום מדיניות בעמותת 121: ״התוכנית שלנו מציעה מענה פרואקטיבי לבעיה ההולכת וגוברת של בדידות בקרב קשישים עריריים בדגש על כאלה שנפטרים בביתם מבלי שאף אחד יודע על קיומם.

״הצענו שהרשויות המקומיות ימפו את כל הקשישים הבודדים שאינם בקשר עם משפחתם, ויגייסו עובדים קהילתיים שיקיימו קשר שוטף עם הקשישים כדי להבין את צורכיהם ולספק להם מענה מתאים. אנחנו מברכים על כל יוזמה שנועדה להתמודד עם בדידות קשישים, אך התוכנית החדשה אינה כוללת תהליך יזום לאיתור קשישים עריריים, מה שמגביל את היכולת לתת מענה לאוכלוסיות המבודדות ביותר. בנוסף, העדר משאבים ברשויות המקומיות ליצירת קשר שוטף עלול להותיר קשישים רבים מחוץ למעגל הסיוע״.

עוד אמר משי: ״על הממשלה לרכז את האחריות על הקשישים במשרד אחד או להקים צוות בין משרדי שיאגם את המשאבים וידייק את התוכניות. יש להבטיח שכל תוכנית שנועדה להילחם בבדידות קשישים תכלול אסטרטגיה ברורה למיפוי וליצירת קשר עם אוכלוסיית הקשישים העריריים והמנותקים."

פורסם לראשונה, ישראל היום, 21.11.24

שיתוף ב email
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב facebook

עשוי לעניין אותך...

תגובות

איך את ואתה יכולים להפוך שותפים לשינוי?

התמיכה שלך מאפשרת לנו לגייס שותפים, לחקור ולפתח הצעות חקיקה ומדיניות, להעלות את המודעות הציבורית לנושאים שבהם הן עוסקות, ולשכנע את שרי הממשלה, חברי הכנסת והדרג המקצועי הבכיר לפעול לשינויים בסוגיות חברתיות רחבות – שינויים שישפרו לטובה את חייהם של מאות אלפי ישראלים ויבטיחו את עתידנו כחברה בעלת חוסן פנימי ולכידות, שמעניקה לפרט שוויון הזדמנויות ומחויבת לערכים הבסיסיים של צדק חברתי.

הצטרפו אלינו, ויחד נהפוך את המדינה שלנו למקום שטוב יותר לחיות בו – לכולם!

בחרו בסכום לתרומה חודשית מתחדשת